Diskuse

Udělal z nás E. Beneš národ zbabělců?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vodní želva

30. 9. 2008 12:40
to je tak zjednodušené, až to bolí.

I když jsem toho o Benešovi přečetl skutečně dost, tak bych si netroufl o jeho osobě psát nějaký delší článek, a už vůbec ne jednostranný. Trošku dost mi tam chybí nějaké povídání o činnosti Beneše z válečného exilu. Tady byste se musel trošku poopravit. Třeba Vám sdělím to, že Beneš byl mužem, který rozhodl o atentátu na Heydricha, a když byl žádán o zrušení akce, tak skutečnost, že ta akce nebyla zrušena, bylo rozhodnutí Beneše a nikoho jiného. Jenže Vy jste to potřeboval napsat tak, abysme měli pocit, že Beneš byl zbabělec.  

0 0
možnosti
OL

chickensalad

30. 9. 2008 15:19
Re: to je tak zjednodušené, až to bolí.

Souhlas, kdo o tom neco vi, tezko muze Benese takhle odsoudit. Byl v opravdu dost nezavidenihodne pozici, rozhodl se tak, jak se rozhodl, a lehko mu urcite nebylo. A to, ze byl hlavnim vinikem prevratu, je celkem jasna hloupoust.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

30. 9. 2008 11:23
Jednoduché myšlení,

jednoduché závěry. Přiznejte se, že se diváte jenom na prvoplánové westerny.

0 0
možnosti
MK

weneto

30. 9. 2008 11:22
Takže za prvé

souhlasím s Vámi - mělo se bojovat  i bez západu.

Za druhé já si uvědomuji, vy ale zřejmě ne, že by to byl konec, hrdý statečný, ale konec čechů - i tak si myslím že se mělo bojovat, ale dříve než člověk dojde k tomuto závěru si musí uvědomit zásadní věci.

Německo by zvítězilo, mělo by však velké ztráty a Polská kampaň by se posunulo o měsíce, druhá světová by začala jinak, vyvíjela by se jinak a mírový plán USA v té době spočíval v návrhu na věčné připojení čech k Německu - jinými slovy, Čr by byla jako agresor, za ztráty Německu a zdržení světové války by nám nikdo neřekl ani děkuji a po válce bychom zůstali součást Německa defacto na vyvraždění a poněmčení zbytku - toť riziko boje - já bych ho na Benešově místě zaplatil, on se však rozhodl zoodpovědně pro život národa a pro naději znovuvybudování státu - nesouhlasím s ním ovšem neplivu na něj a respektuji ho

0 0
možnosti
V

venouš

30. 9. 2008 9:48
Předně:

násilnosti se událY; za druhé: je příznačné, že mladík, který má informace pouze zprostředkované (a bůhví odkud a z čeho) má naprosto pevné soudy! Ono je to všechno mnohem složitější a je velmi náročné vyslovit jednoznačný verdikt. Ale přesto si myslím, že odsun byl správný a násilnosti, které ho provázely jsou politováníhodné, ovšem ve srovnání se svinstvy, kterých se dopouštěli nacisté, jsou nepatrným zlomkem. Pořád se zapomíná, kdo to všechno rozpoutal a kdo se dopouštěl v celé Evropě těch nejtěžších zločinů! Zkrátka, jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá!

0 0
možnosti
D

deravec

30. 9. 2008 9:52
Re: Předně:

No, porad ma generace tohoto pana lepsi informace, nez generace "stredni", vyskolena komunistickymi ucami dejepisu, a nesmysly typu " na jizni morave nebyla hranice opevnena"  :))

0 0
možnosti
PM

ZEROVAN

30. 9. 2008 9:01
Nazažil jsi tak nesuď

a neplkej o svoboděRv

0 0
možnosti
L

loginname_

30. 9. 2008 8:59
ANO

:-(

0 0
možnosti
MT

tuccy

30. 9. 2008 8:50
Ne

Pokud ho z nás někdo udělal, tak my sami. Stačí se podívat na Dánsko třeba, proti okupaci se bránilo zhruba stejně jako my )drobné střílení na úvod, pak odboj), válečnému úsilí Spojenců přispělo taky podobně (ne přímo bojovými akcemi ale tím že na příkaz Dánské vlády - vydaný už po okupaci země - se Dánské dopravní námořnictvo zapojilo do války), jediné v čem nad námi vedou bylo to že dokázali zabránit implementaci Holocaustu (ale to hlavně díky výhodné zeměpisné poloze). A komplexy z toho nemají.

0 0
možnosti
M

mammamia

30. 9. 2008 8:41
dalsi pokus o

"kaleni" do vlastniho hnizda. uz je to nudne.Rv

0 0
možnosti
O

Oulehla

30. 9. 2008 8:58
Re: dalsi pokus o

Máte pravdu, vůbec nechápu, jak by měly takové články přispět k národnímu sebevědomí, kterým se tolik ohánějí. Připadá mi to jako dopis sebevraha na rozloučenou.

0 0
možnosti
MB

buxus

30. 9. 2008 8:28
Mně vždy vadí, když se hodnotí jen jedna část Benešovy

politické kariéry. Velmi často se zapomíná, že Beneš se, vedle Masaryka, zasloužil - a to velmi významně - o vznik samostatného československého státu. Dokázal si získat  respekt u politiků, kteří rozhodovali o poválečném uspořádání v Evropě; ti měli zpočátku svých starostí dost a osud a přání nějaké menšiny v rakousku-Uhersku je moc nezajímal.

0 0
možnosti
K

KarelM

30. 9. 2008 8:28
1948

Na Mnichov máme naprosto jiný názor, ale respektuji ten váš. Nicméně s rokem 1948 nemáte tak úplně pravdu-Beneš nemohl zabránit nástupu komunistů k moci-vždyť byli zvoleni legální cestou v demokratických volbách. Lidé je sami chtěli a tak dostali to, co chtěli.

0 0
možnosti