Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

alcatII

11. 3. 2008 21:12
Autor by měl požádat

nějakého právníka, student práv by možná postačil, aby mu vysvětlil, že soudce Nagy, který na opatrovnickém úseku soudu rozhoduje o výživném nezletilých dětí, asi těžko mohl fingovat hlavní líčení nebo řeč obhajoby, jinými slovy nějaké úkonyv trestním řízení. Lidí, jako je autor tohoto článku, kteří nemají základní znalosti, ale s oblibou kritizují kdeco, je u nás požehnaně a bohužel jich přibývá. Ne naše justice, ale právě takovíto neumětelové jsou hanbou tohoto národa...

0 0
možnosti
G

goldaxe

12. 3. 2008 6:35
Re: Autor by měl požádat

a co tim jako chces rict? ze v pripade soudce Nagyho se vlastne nic nestalo? proc vlastne rozhoduje o vyzivnem deti soudce s takovym platem, kdyz by to zvladl urednik socialky lip a rychleji.

0 0
možnosti
D

David5000

11. 3. 2008 21:06
Nezávislost soudců

Ano, za mizerný stavu justice může Klaus, upřednostňoval ekonomiku nad právem. Díky tomu je dnes justice mafie, která je nezávislá hlavně na právu.

0 0
možnosti
TN

zrusksc

11. 3. 2008 20:46
Klaus může za všechno

špatný soudy, špatnou ústavu,počasí,fotbal,hokej za to že Franta nemá na pivo,za vše může Klaus.Hlavně že má český národ vždy viníka:-©

0 0
možnosti
DB

doktor_bota

11. 3. 2008 20:42
To jsou ale vývody.

Generační obměna nespočívá v tom, že si talár obléknou sotva dospělí lidé téměř bez praxe. A to nemluvím o tom, že Klaus silně kritizuje naše soudnictví už léta. Jak omezené možnosti má, demonstruje bohužel celkem jasně kauza jeho střetů s Brožovou, to by teoreticky mohl pochopit i autor.

0 0
možnosti
PM

Merk

12. 3. 2008 10:42
Re: To jsou ale vývody.

Přesně tak, doktore. Je vidět, že víš, o čem mluvíš ;-)

0 0
možnosti
V

vrvr

11. 3. 2008 20:16
Soudce - vládce tvého života

Nemyslím si,že by za katastrofální stav naší justice mohl prezident Klaus. Naopak si myslím,že je po dlouhé době nekoncepční práce prezidenta (kvanta Havlových milostí) je to on,kdo se snaží s tou hrůzou něco udělat. Bohužel si myslím,že justice je bezkonkurenčně nejhorší oblast života v ČR. Soudci jsou dnes jakýmisi nadlidmi,tak jako tomu bylo v 50-tých letech. Nejsou nikomu a ničemu zodpovědní,jsou neodvolatelní,úplatní a nemají bohužel ani znalosti.Celý problém je podle mě i v tom,že u nás není systém precedentních rozsudků, které vlastně tvoří výklad zákonů. Tak se často stává,že tatáž věc je rozhodnuta naprosto protichůdně. Stálý nářek veřejnosti na pomalost soudů, neznamená nic jiného,než že soudci jsou prostě líní a rychleji pracovat nebudou. Výsledek je ten,že jsme prakticky v rukou soudců,nikoli zákonodárců,protože jakýkoli soudce může kdykoli zcela zničit firmu či osobu ( viz Berka) nebo naopak ve spolupráci s prokurátory zajistit beztrestnost ( viz Čunek ). Chce to změnu!!!!

0 0
možnosti

sorgedoktor

11. 3. 2008 19:09
Generační obměna soudců...To jo

To už    známe   z 50   let..

Tam   šli stzaří do výroby.Někomu  stačila maturita a roční kurs..

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

11. 3. 2008 19:09
Muze Klaus i za to, ze prisla Emma?

Pane autore, to snad nemyslite vazne, ze Klaus ma nest odpovednost za to, ze ten nebo onen soudce je xindl??!!??!!

Pokud by jmenoval soudce, ktery by splnoval ta vase kriteria a nasledne by se ukazalo, ze je to stejny xindl jako ten, o kterem pisete, take by za to zodpovidal Klaus??? Chyba je prece v systemu. Soudci prakticky nejsou zodpovedni, protoze kdyby jim nekdo chtel dat pres prsty, hned by zacali kricet, ze je v ohrozeni nezavislost soudu. Nezavislost soudu je sice pekna, ale zodpovednost je nemene dulezita. Na tu bohuzel mnozi soudci zapominaji....

0 0
možnosti
CC

cekon

11. 3. 2008 18:31
Problém je tak masívní,

že ho nevyřeší pouhé výměny lidí. V kolečku justice především chybí nutnost zodpovídat se před někým a to kvůli známé větičce "o nezávislosti soudů". Tak se stalo, že jsou soudci prakticky nedotknutelní, byť by byli třeba pedofily. Mnozí soudci (a to především funkcionáři unie soudců) zapomínají však na drobný rozdíl mezi "nezávislostí soudce" a "nezávislostí soudce při rozhodování". Jako dobrý nápad vidím možnost vyhodit soudce jiným soudcem, jak se to vlastně děje dnes. Ten jiný soudce by měl být předseda okresního (krajského) soudu a tato funkce by měla být volitelná, třeba současně s volbou do senátu. A hle, kolečko by se uzavřelo. Předseda soudu by byl zodpovědný za běh soudu veřejnosti a zároveň jako soudce by měl právo vyhodit jiného soudce.Měl by nástroj i motivaci mnohé zlepšit, (snad:-))

0 0
možnosti
W

wombat1

12. 3. 2008 6:23
Re: Problém je tak masívní,

..................naprosty souhlas s navrhovanym resenim........prima volba predsedy krajskeho soudu..............jo a diky pisateli clanku, ze trefil to "vosi hnizdo" naprosto presne. "Vosy" se jiz objevily i na tomto diskusnim foru..........

0 0
možnosti
PM

Merk

11. 3. 2008 17:58
Merk

Dlouho jsem uvažoval, co bych napsal... Nakonec jen poznamenám, že takhle by to dopadlo, kdybych se snažil napsat zasvěcený článek o pohřebních zvycích papuánských domorodců v 16.-18. století. Doufám jen v to, že autor nemá se soudnictvím vůbec nic společného a jen tak plácá své rádoby chytré představy. Jen tak se dá totiž vysvětlit jeho výtvor, který je mimo realitu a to tak že naprosto. PS: Ne, nejsem soudce. Se soudnictvím se ale setkávám už nějaký ten pátek skoro denně a dobře vím, kde všude jsou mezery. Co nevím, je jak tyto mezery rychle a jednoduše zacelit. Jedno však vím jistě - masivní "nasazení" mladých soudců by nevyřešilo vůbec nic.

0 0
možnosti
PS

p266

11. 3. 2008 18:22
Re: Merk

Můžete být prosím konkrétnější?

0 0
možnosti
S

synek31

11. 3. 2008 12:34
jedna várka

Autor nadhodnocuje vliv jednoho klauzova rozhodnutí na českou justici. Nejmenování jedné várky čekatelů by nijak zvlášť nepomohlo, i když to bylo bezesporu špatné rozhodnutí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7680x
„Má-li zlo triumfovat, potřebuje jediné – aby slušní lidé nedělali nic.“


Edmund Burke