Liberální muslimové lynčovali radikální duchovní

Tisíce liberálně a tolerantně orientovaných sunnitských muslimů se v posledních dnech shromáždily před mešitami a náboženskými školami (madrasy), aby protestovaly proti násilí a zabíjení ve jménu islámu.  Policie musela bránit veřejnému lynčování radikálních duchovních před islámskými centry a mešitami v Londýně, Manchesteru, Paříži, Nice, Lyonu, Stockholmu, Malmö, Madridu, Barceloně, Oslu, Kodani a v mnohých městech na středním východě a jihovýchodní Asii.  Davy liberálních muslimů protestovaly proti zneužívání islámské víry k násilí a zabíjení po celém světě. Bezprostředním spouštěcím impulsem byl útok islámských radikálů a povraždění desítek civilistů v indickém Bombaji, kamenování znásilněné muslimky v anarchistickém Somálsku a povraždění 17 školáků na pomezí pákistánsko-afghánských hranic příslušníky Talibánu.

If you tolerate this...

V německém Mnichově se shromážděný dav asi 3000 muslimů rozhodl zlynčovat radikálního duchovního Mohammada Tárika Al-Wakila, kterého s mnoha zraněními zachránila před rozvášněným davem až speciální policejní jednotka GSG-9. Demonstranti z řad německých muslimů (přistěhovalců převážně z Turecka a Alžíru) obviňovali Al-Wakila z radikálních názorů, ze sympatií s Talibanem a Al-Kajdou a z toho, že měl svou duchovní vahou přemluvit 7 místních mladíků muslimského vyznání k odjezdu do „svaté války“ do Afghánistánu. Ve Stockholmu lehla popelem knihovna a půjčovna filmů náležící k místnímu islámskému kulturnímu centru. Liberální muslimové původem převážně z Egypta, Somálska a Jordánska tak vyjádřili své rozhořčení nad infiltrací zdejší komunity radikály, kteří prostřednictvím knih ovlivňovali zdejší muslimy a nabádali je k nenávisti k Západu a samotnému Švédsku. Jak uvedl pro agenturu Reuters jeden z členů švédské muslimské komunity, místní liberální muslimy rozhořčil především fakt, že členům se zde půjčovali knihy a a filmy na DVD vyzývající k nenávisti vůči nemuslimské společnosti, filmy propagující násilí na ženách a filmy potlačující lidská práva ve jménu islámu.  O víkendu došlo navíc k dopravnímu kolapsu v Paříži, neboť asi 50.000 liberálních muslimů z francouzské muslimské komunity vyšlo na pokojný pochod po Champs Elise, aby demonstrovali společný odpor vůči násilí páchanému jménem islámu. V průvodu se objevily stovky francouzských vlajek a na závěr celé demonstrace vyjádřili francouzští muslimové (původem z Alžíru, Maroka, Tunisu a Senegalu) loajalitu k francouzské republice a ústy populárního duchovního Abdelkadera Bouziena odmítli násilí a náboženskou nenávist...

Zdá se vám, že jste tyto události neviděli v žádné TV, neslyšeli v žádné rozhlasové stanici ani nečetli v žádných novinách? Ano, je tomu skutečně tak – výše uvedené 2 odstavce pocházejí naprosto z mé vlastní mysli a fantazie. Avšak takhle nějak to funguje v muslimských komunitách dle výroků některých jejích představitelů napříč celým světem.  Po každém teroristickém útoku, který spáchají muslimští radikálové, slyšíme výroky o tom, jak násilí je v rozporu s Koránem, jak se většinu muslimů distancuje od takového jednání a odsuzuje ho. Slyšíme o mírumilovných a liberálních muslimech, kteří Džihád chápou jako cestu ke vzdělání a poznání a nikoli jako omluvu k odřezávání hlav nevěřícím a popravování malých holčiček proto, že chtěli mít alespoň základní vzdělání. A já se ptám – kde jsou ty tisíce a miliony liberálních muslimů odmítajících násilí? Kde jsou jejich veřejné demonstrace proti zabíjení a zneužívání jejich víry vrahy a zbabělými násilníky? Kde jsou veřejná vystoupení muslimských autorit, vyjadřujících respekt k lidským právům a lidské důstojnosti? Těch muslimských autorit, které žijí v Evropě, stavějí zde mešity, náboženská a kulturní centra a využívají svobody vyznání a tolerance, kterou sotva naleznete v nějaké islámské zemi?

Netvrdím, že každý muslim je terorista, ale pokud sami muslimové nechtějí, aby byli házeni do jednoho pytle se zbabělými vrahy, musí své údajné liberální a tolerantní postoje dávat jasně najevo.  Především evropští muslimové by měli mít na mysli slova britského filosofa a politika Edmunda Burkeho: „Má-li zlo triumfovat, potřebuje jediné – aby slušní lidé nedělali nic.“  Do této doby jsou oni „tolerantní a liberální muslimové“ ve stejné kategorii jako yeti nebo UFO – všichni o nich mluví, ale nikdo nepřinesl důkaz, že opravdu existují.



Autor: Pavel Sibřina | pondělí 8.12.2008 11:45 | karma článku: 34,37 | přečteno: 2913x
  • Další články autora
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7680x
„Má-li zlo triumfovat, potřebuje jediné – aby slušní lidé nedělali nic.“


Edmund Burke